LEGOland 2003

Eftersom jag hade bonuspoäng på SAS som gick ut vid halvårsskiftet bestämde vi oss för att använda ett gäng av dem till en resa till LEGOland i Billund. Visserligen visade det sig att det inte gick att flyga från Linköping eller Norrköping och dit till ett rimligt pris, utan man var tvungen att åka från Arlanda, men då fick vi å andra sidan tillfälle att hälsa på bekanta i Stockholm också.

Alltså packade vi in oss och barnen i bilen tillsammans med packning för ett par nätter på hotell. Som vanligt blev det mycket mer prylar än man tror, men i alla fall inte mer än man kunde ta med sig utan att SAS blev sura. När jag bokade den här bonusresan passade jag på att prova nypåfundet E-ticket också, vilket innebär att man inte får några pappersbiljetter utan bara en bekräftelse via epost och sedan får boardingkort genom att visa sitt EuroBonuskort vid incheckningen. När jag väl checkade in visade det sig också ha fördelen att man fick checka in i business class-kön, och den är ju bara en bråkdel så lång som den vanliga.

Vi ville egentligen bo på Hotell LEGOland men det visade sig redan vara fullt när vi ville åka (över Valborg och första maj-helgen). Istället blev det Hotel Propellen som ligger omkring 500 meter från LEGOland istället för kant i kant.

Vi landade i Billund på onsdag eftermiddag (dvs Valborg) och installerade oss på hotellet. På torsdag morgon gick vi till LEGOland i god tid (onödigt god tid, visade det sig när vi insåg att vi lyckats planera en fem minuters promenad fel med tre kvart). Medan vi väntade på att biljettluckan skulle öppna började det regna (vilket inte var oväntat, eftersom vi surfat väderrapporter i förväg). Det kändes inte som om det skulle sluta i första taget, så vi drog på oss regnkläderna med en gång. För att vara på den säkra sidan gick jag tillbaka till hotellet och hämtade stövlarna (det var ju gott om tid). Så fort det gick köpte vi tvådagarsbiljetter till hela familjen, stoppade in dem i spärrapparaten och klev in.


1998 var vi på LEGOland i Windsor, och därifrån finns det också en reseberättelse.


Denna sida underhålls av Hans Persson. Hör gärna av dig om du har kommentarer eller frågor.

Tillbaka till resesidan.