SFSFs luciasamkväm

På luciakvällen 1997 ordnade SFSF ännu ett SF-samkväm i Akalla för sina medlemmar. Dessa samkväm är lite grann som en sf-kongress i miniatyr (det hela pågår bara en kväll). Det erbjuds några programpunkter, lite enklare förtäring samt trivsel. Tyvärr tror jag inte att det var några bra idé att lägga träffen till Lucia eftersom ganska många har saker för sig då ändå. I och för sig var det just det som gjorde att jag hade möjlighet att vara där -- vi hade blivit inbjudna till bekanta i Stockholm över helgen så då passade jag på att smita ett par timmar.

Jag antar att det var på grund av datumvalet som besökarantalet blev lite dåligt men oavsett det så blev det en trevlig kväll. De som var där var Lars-Olov Strandberg, Carolina Gómez Lagerlöf, Johan Anglemark, Wolf von Witting, Eva Norman, Rolf Strömgren, Kjell Borgström, Carl-Mikael Zetterling, två nya medlemmar i SFSF (varav en dam som läst SF i 25 år utan att hittat mer än totalt två likasinnade förrän nu), Gunnar Gällmo, Bjarne Dalgren, en äldre man (Erik någonting) som nyligen skänkt sin samling med cirka 700 SF-böcker till SFSF) och så jag.

Som inledning visade Lars-Olov diabilder från några olika tillfällen. Huvudattraktionen var bilder från SFSFs luciafirande 1977 där vi kunde se hur kända fans som Ahrvid Engholm och John-Henri Holmberg såg ut för 20 år sedan. Lars-Olov själv figurerade som stjärngosse på några bilder. Övriga bilder var från den brittiska Eastercon 1997, Wasacon 1997, Navigator 1997 och Konfekt 1997.

Wolf pratade en stund om sentida och kommande SF-filmer och avslutade med att dela ut en massa information om sf-TV-serier som gått i Sverige som jag tyvärr inte hunnit titta på än.

Jag, Johan, Wolf och Carolina pratade om Swecon (och kongresser över huvud taget). Så mycket nytt framkom egentligen inte. ConFuse annonserar sig redan som Swecon för 1998 och det tyckte alla var bra. Vi kom fram till att det till ConFuse bör finnas någon form av korta och enkla regler för hur omröstningen om vad som ska bli kommande års Swecon ska gå till (antagligen att medlemmar i innevarande Swecon får rösta, att zonindelning och liknande är överflödigt, och att det ska finnas en möjlighet att rösta på "ingen Swecon detta år").

Det hela avslutades med lite boktips. De flesta närvarande rekommenderade antingen böcker eller författare och försökte motivera varför just detta vär läsvärt. I vissa fall (som till exempel fallet Bujold) hade de närvarande lite svårt att komma överens om huruvida böckerna förtjänar att läsas eller inte.


Denna sida underhålls av Hans Persson. Hör gärna av dig om du har kommentarer eller frågor.

Tillbaka till kongressrapportsidan eller till den allmänna resesidan.